WK berichtgeving

Daan Wormsbecher

Ontzettend blij en trots zijn wij dat het platform IcelandicHorse.eu de komende maanden mensen die mee werken aan WC2023 in Nederland mogen gaan interviewen. Maar met wie begin je dan eigenlijk? Daar kwam heel snel een antwoord op!

Het is voorjaar 2021, helaas vernemen wij dat het WK IJslandse Paarden in Denemarken niet doorgaat dit jaar. Corona is de boosdoener zoals bij zoveel evenementen. En dan een paar weken later zien wij ineens het nieuwe logo voor WC2023 in Oirschot / Nederland, een prachtig logo… maar wie heeft dit logo gemaakt? Tijd voor ons eerste interview!


We belden rond en als snel vernamen wij dat Daan Wormsbecher dit logo heeft ontworpen. Daan is een goede bekende van ons platform, zij heeft de lay-out voor onze hengstencatalogus gemaakt. We hebben Daan gefeliciteerd met het prachtige resultaat en gelijk geïnformeerd hoe dat in z’n werk gaat, een logo ontwerpen. Daan vertelt dat zij werd benaderd door Nicole de Boer, die samen met een team verantwoordelijk is voor de communicatie van WC2023. Na het mooie logo van 2017 was het tijd voor een nieuwe aanpak. De organisatie wilde graag samenwerken met een Nederlandse ontwerper met gevoel voor paarden. Daarom werd Daan benaderd. Ze vertelt ons dat ze de vrije hand heeft gekregen, wat een unieke kans!

Uiteindelijk heeft ze drie voorstellen ontworpen, die alle drie een hele eigen unieke uitstraling hadden. Het volledige kernteam van het WK team (Anja van Nunen, Carla van Nunen, Coen Buysse, José Linssen, Marc Dusseau en Niek van Nunen) hebben unaniem voor het huidige ontwerp gekozen. Het is naderhand nog verder uitgewerkt.  Het resultaat is een trots paard, elegant, krachtig en vol energie dat Daan gecombineerd heeft met een open heldere letter, die tijdloos is.  “Een hele mooie opdracht, met veel plezier en geheel belangeloos is gemaakt”, aldus een trotse Daan Wormsbecher. 


Benieuwd wat Daan nog meer doet? Zij is ook degene die ieder kwartaal IJP opmaakt bijvoorbeeld. Kijk even op haar site https://lifland.nl Of stuur haar een mailtje voor meer informatie daan@lifland.nl

Volgende maand hebben opnieuw een gesprek met een vrijwilliger van WC2023. Wie? Dat is nog even een geheim.

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1