Te koop aangeboden

VERKOCHT – Þumalína frá Lyngheiđi

8 jarige merrie, dochter van onze favoriete fokmerrie en Fáni frá Hafsteinsstöđum, vier goede gangen, fijn temperament, zeer werkwillig en altijd op zoek naar het juiste antwoord en voor weinig bang; zo zouden wij haar in het kort omschrijven.

Þumalína is een heerlijk rijpaard voor baan, bak en bos. Ze past het best bij een ruiter die het leuk vindt om samen met een paard door te groeien en die haar uit blijft dagen. Daarnaast doet ze zo haar best jouw gedachten te lezen dat het helpt als je je zelf bewust bent van wat je doet, en je het leuk vindt om ook aan jezelf te werken. Er zijn maar twee dingen die zij moeilijk vindt in een ruiter en dat zijn: onzekerheid en rijden met je handen in plaats van je hele lichaam. Hoewel wij verwachtten dat er ergens nog wel telgang zit, is ze op dit moment een vrij typische vierganger met de bijpassende beweging in haar lijf.

Þumalína is wat introvert en kijkt in eerste instantie de kat uit de boom, wanneer ze jou kent kun je rekenen op een zachte hinnik wanneer je de wei in komt, en niet alleen als je eten komt brengen, ook als je komt om te gaan rijden. Naast een heerlijk rijpaard is ze ook verder ongecompliceerd in de omgang (trailer laden, hoefsmid, dierenarts). Gegeven de nakomelingen van haar halfbroer (zelfde moeder) is ze ook interessant voor de fokkerij.

Waarom verkopen we zo’n paard? Omdat wij als fokkers helaas keuzes moeten maken, vaak betekent dat, dat je je makkelijkste paarden verkoopt. Wij denken dat deze zelfbewuste en ongecompliceerde merrie ook elders iemand heel gelukkig kan maken.

Het best kom je deze merrie zelf ervaren, op foto’s en filmpjes toont ze minder dan in het echt en zeker minder dan ze voelt. Als je een merrie zoekt die power heeft en toch altijd te vertrouwen is (ik stapte,zes weken na een grote operatie aan mijn hoofd, zonder twijfelen op), die je gedachten probeert te lezen en die vier heerlijke gangen combineert met uithoudingsvermogen, dan is dit een gouden paard.

Levensnummer: NL2013200131
Vader: IS1989157162 - Fáni frá Hafsteinsstöðum
Moeder: NL1999200031 - Drottning frá Lyngheiði
Locatie van het paard: Heeze (bij Eindhoven)
Prijs: Op aanvraag

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1