Te koop aangeboden

Pálina frá Sölvholti

Pálina ( IS2011287356 ) is nu 10 jaar oud en geboren op IJsland. Ze is nu een jaar in NL en heeft zich erg leuk ontwikkeld.
Toen ze naar NL kwam kende ze vrijwel niets, ze was op ijsland ingezet in de fokkerij en een beetje vergeten in het weiland zegmaar, dat gebeurd daar helaas wel eens :').
Ze is ruim 1.40 groot en zwart roan van kleur (dus afwisselend van het seizoen zwart of grijsachtig), met prachtige lange manen. Ze heeft geen eczeem ontwikkeld.
Ik heb haar zelf ingereden, nadat we haar rustig hebben laten wennen aan alle basis dingen van het 'leven in NL'. (bomen, verkeer, veel meer mensen, strepen op de weg.. etc etc).
Ondanks haar leeftijd is ze dus nog niet zo lang onder het zadel en heeft ze dus het trainingsniveau van een jong paard!
Ze is verkeersmak (fietsers, autos en groter verkeer/tractoren) en is dol op kriebels, knuffels en complimentjes.
Ze heeft een gemiddeld temperament en is medium gevoelig/reactief op situaties. Ze schrikt niet snel en je kan haar goed gerust stellen, maar dingen die ze écht nog nooit gezien heeft vind ze natuurlijk wel wat spannend (laatst een wielrenner die ons bijna aanreed was bijvoorbeeld wel eng, maar gewone beleefde fietsers kijkt ze niet eens naar. ) Wat mij betreft dus gewoon een heel braaf paard met soms normale reacties vanwege nog wat onervarenheid.
Ik denk dat ze vijfganger is, maar ik heb haar nooit zien telgangen, 4,5 ganger zou dus ook kunnen.
Ze is net onder het zadel begonnen met tölten en blijft heel netjes taktzuiver, absoluut geen lateraal zwiekzwak gebeuren dus! Ze heeft nog meer spieren en kracht nodig om dit langere stukken te gaan volhouden. Haar draf is heel stabiel, heeft een mooi zweefmoment, ruime passen en een groot tempobereik.
Ze heeft leuke bewegingen, zit lekker comfortabel en haar gangen zijn goed uit te zitten.
Ze is stabiel onder het zadel en heeft een goede rem. Stuur werkt ook prima.
Ik rijd mijn 'jonge' paarden vrijwel alleen maar buiten, meestal alleen, ze is dus niet gewend aan rijden in de bak. Longeren kent ze wel (gewoon met halster/hoofdstel + lijn en ook met bijzet / longeersingeltje).

Pálina is op zoek naar haar eigen mens, iemand die het hopelijk het heerlijk vind om lekker buiten te rijden en samen verder te groeien.
Stuur een email als je haar graag wilt leren kennen of nog verdere vragen hebt! :D

Levensnummer: IS2011287356
Geboortedatum: 15 juni 2011
Vader: Haddur frá Bár
Moeder: Grása frá Sölvholti
Locatie van het paard: Veenoord, Drenthe
Prijscategorie: €4500 - €6500

Contact informatie verkoper

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1