Te koop aangeboden

Hríma vom Weidengrund

Hríma is een 12-jarige merrie, die al van veulen af aan bij haar eigenaar verblijft. Ze is 1m37 groot en is 5-ganger, maar wordt als 4-ganger gereden. Hríma is nog nooit ziek geweest en is steeds tijdig met alles in orde gebracht. Ze is pas op een leeftijd van 7 jaar zadelmak gemaakt, door het ziek worden van de eigenaar. De eigenaar heeft haar bij iemand in training geplaatst, maar spijtig genoeg is dit voor haar geen fijne ervaring geweest. De rustige en zelfzekere Hríma was spijtig genoeg niet meer te herkennen wanneer ze terug thuis kwam. Door deze gebeurtenis is Hríma voor een lange periode gewoon op de weide gezet. De angst van de eigenaar was te groot geworden om haar nog door iemand te laten trainen. Gelukkig hebben onze wegen elkaar gekruist en heb ik het vertrouwen gekregen om met deze prachtige merrie aan de slag te gaan. Toen ik Hríma leerde kennen, was zij haar vertrouwen in alles en iedereen kwijt. Ze liep zeer gespannen en zette haar lichaam helemaal vast. Deze dame is opengebloeid tot een ontspannen en zeer zelfzeker paard, dat voor niets nog aan de kant gaat. Een paard dat voor jou door het vuur gaat, als ze een KLIK met je heeft. Sinds juli zijn we ook rustig de tölt beginnen te vragen. Dit nam ze zeer snel op. Het is gewoon diep zitten en ze rijdt mooi in tölt onder je uit. Je kunt zelfs de teugels lossen en ook dan blijft ze mooi in haar viertakt. Haar houding (hoofd-hals) is nog niet goed en dat kunnen we op zon korte tijd ook niet van haar verwachten. Ze is ontspannen en voelt zich goed en voor haar is dit het allerbelangrijkste! Hríma beschikt over een zeer stevige basis. Ze kent longeren, grondwerk, op een piste/baan rijden en ze gaat zonder problemen alleen naar buiten. Hríma is ook 100% verkeersmak (ook voor groot verkeer/landbouwverkeer). Ze is haar hart verloren aan het samen buiten op stap gaan. Ze geniet er enorm van om wandelingen in het veld/bos te maken en dit kan zelfs zonder zadel.
Wie zien wij als een ideale match voor haar? -Iemand rustig en zacht, maar die toch op een correcte en consequente manier met Hríma kan omgaan.
-Iemand met ervaring, die haar kan ondersteunen en naar de ontspanning toe kan blijven rijden.
-Iemand die Hríma echt de tijd wil geven om te landen op haar nieuwe plaats en om samen een band op te bouwen.
-Iemand die samen met haar de velden en bossen wil intrekken en vooral samen met haar wil gaan genieten. -Iemand met ruimte aan huis, waar Hríma zeker niet alleen komt te staan.

Prijscategorie D

Levensnummer: DE2009263817
Geboortedatum: 10 juli 2009
Vader: Bakkus vom Birkenhof- DE1999106120
Moeder: Hrafntinna vom Weidengrund - Hrafntinna
Locatie van het paard: Limburg (België)
Prijs: Op aanvraag

Contact informatie verkoper

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1