Te koop aangeboden

Hrafnkell frá Osi

Hrafnkell frá Osi ijslander ruin te koop: 146cm groot, betrouwbaar, tölt eindeloos en echt een allermansvriend! Hij is meer hond dan paard!

Hrafnkell (stalnaam Rafi) heb ik als vierjarige uit IJsland geimporteerd naar Letland en sindsdien alles mee gedaan! Hij staat nu te koop omdat ik een nieuwe uitdaging zoek en Rafi echt een leuke familie verdient die hem alle aandacht geeft en lekker met hem door de omgeving rijdt. Iedereen kan er zo mee weg, hij kan alles en vindt alles leuk. Beginners en kinderen hebben ook op hem gereden en hij vindt alles best. Zelfs op het strand kan hij op een losse teugel worden gereden en hij kijkt nergens van op. Hij is nog wel aan de jonge kant dus ik zou wel aanraden dat een ervaren ruiter in de buurt blijft en hem ook leert kennen. Hij is super verkeersmak (kan op 50cm afstand van een enorme vrachtwagen passeren en geeft geen kik), ook honden, kippen, tractors allemaal geen probleem. Hij heeft een ruime stap en makkelijke tölt, wel echt een vijfganger dus de tölt is soms wat lateraal (met ijzers onder is zijn tölt het best maar het kan ook prima zonder). Galop kan hij ook, draf doet hij weinig. Voor beginners dus ideaal want zo hard of zo langzaam als je gaat hij blijft altijd comfortabel!

Je kunt makkelijk met hem alleen op buitenrit, hij vindt niks eng en als er vreemde dingen op zijn pad komen gaat hij er juist opaf om het te onderzoeken in plaats van dat hij ergens van schrikt. Echt een superkarakter! In een groep is ook prima, hij kan voorop of achterop. Hij is medium voorwaarts: niet de snelste maar ook niet lui. Hij doet alles wat je van hem vraagt en als je niks vraagt wacht hij wel.

Hij is dol op zwemmen, alles eetbaar gaat er zo in (ook supplementen met gekke smaakjes zijn geen enkel probleem), hij is altijd nieuwsgierig en komt dus als eerste overal op af. Zo hebben we hem ook wel eens in de trailer gevonden als die toevallig open stond- hij is zo makkelijk met alles! Hoeven geeft hij zonder probleem, bitloos rijden kan ook, en ook als handpaard mee is een eitje. Ik heb hem de afgelopen twee zomers preventief een vliegendeken om gedaan maar hij heeft hem niet nodig- hij toont geen enkel teken van eczeem. Hij is jaarlijks naar de tandarts geweest, regelmatig bekapt en heeft alle vaccinaties gehad. Geen blessures gehad.

Levensnummer: IS2016165246
Geboortedatum: 13 juni 2016
Vader: Sörli frá Ósi - IS2013165246
Moeder: Rán frá Ósi - IS1998265246
Locatie van het paard: Letland- maar kan zo op transport naar Nederland
Prijs: Op aanvraag

Contact informatie verkoper

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1