Te koop aangeboden

Hálfur frá Náttúrunni

Hálfur is een aansprekend, lief en nieuwsgierig hengstveulen. Hij is geboren op 11-06-2023. Zijn moeder is Meyja frá Lime Ofna (MV: Djákni frá Flagbjarnarholti), zijn vader is Flóki frá Feti.

De moeder van Hálfur is een vijfjarige merrie welke we vorig jaar hebben ingereden. Ze is een ontzettend lieve, makkelijke en betrouwbare merrie en heeft haar eerste buitenritjes al gemaakt. Nu is ze met verlof. In het najaar gaan we weer verder aan het werk met haar. Ze is heel zachtaardig en kan door kinderen uit de wei gehaald worden om te borstelen.

Hálfur zijn vader is een hengst welke bekend staat om de fijne nakomelingen. Naast dat hij groot doorfokt valt vooral het karakter en de mooie bouw bij zijn nakomelingen op. Hele fijne, relaxte en sterke buitenrijpaarden met een goede taktzuiverere tolt en mooie bewegingen. Er staat hier ook een zesjarige nakomeling van hem.

Hálfur is een stoer mannetje. Hij is nieuwsgierig, enthousiast en heel speels. Gezien zijn ouders verwachten we dat hij een heerlijk buitenrijpaard gaat worden in de toekomst. Hij is een vijfganger en een natuurtölter.

Hálfur zijn moeder is 136cm, zijn vader is 138cm. Zijn zesjarige halfbroer die hier staat heeft een moeder van dezelfde maat en is 141cm. Floki fokt groot door. Hálfur is ook al een groot en stevig mannetje. We verwachten dat ook hij rond de 140cm wordt.

Wij fokken recreatief elk jaar een aantal IJslandse veulens. Daar hoort een veulen verkopen af en toe bij. Ons doel is om fijne recreatiepaarden te fokken voor eindeloze bosritten. Hierbij vinden we goede beweging en een sterke bouw belangrijk. We kiezen dan ook voor hengsten die wat meer gebouwd zijn volgens het ‘oude’ type IJslander. Wat robuuster, breder en met een stevig beenwerk.

Hálfur staat in Doezum. Hier is hij te bezichtigen. Vanaf januari mag hij verhuizen naar een nieuwe eigenaar. De prijs voor hem is €3750,-

Onze oudere hengstveulens staan in een IJslandse hengstenopfok. Indien gewenst kunnen we voor de nieuwe eigenaar van Hálfur informeren of hier voor hem ook een plek beschikbaar is.

Levensnummer: NL2023100092
Geboortedatum: 11 juni 2023
Vader: Flóki frá Feti - IS2000186907
Moeder: Meyja frá Lime Ofna - NL2017200013
Locatie van het paard: Doezum
Prijs: €3.750

Contact informatie verkoper

Telefoon: 06-18459836

Waar ben je
naar opzoek?