Te koop aangeboden

Grettir fra Hestagard Hekla

Gouden paard zoekt gouden huisje

Omdat ik mij meer wil toeleggen op het kleinschalig fokken met IJslanders en een ruin helaas geen veulentjes kan krijgen, mag mijn geweldige 6-jarige ruin Grettir (1.45m) verhuizen naar een gouden plekje.

Grettir is letterlijk en figuurlijk een gouden paard. Zijn kleur is zilverappel valk. Nu is hij een ijsbeertje en in de zomer is hij echt goud van kleur. Daarnaast heeft hij een gouden karakter. Hij is echt het allerliefste paard, zowel naar mensen als naar andere paarden. Hij is heel sociaal, gaat confrontaties uit de weg en is echt een allemansvriend.
Rechtstreeks van de fokker is hij bij mij gekomen en tot zijn vierde heeft hij in het Markizaat gespeeld.
Vanaf zijn 5de heb ik hem rustig zadelmak gemaakt en (bitloos) ingereden, op basis van feather light horsemanship en R+. Mijn wens voor Grettir is iemand die zich hierin kan vinden en op dezelfde manier met hem aan de slag gaat. Wederzijds respect vind hij heel belangrijk. Hij voelt heel goed je intentie aan. Je hoeft het maar te denken of hij doet het. Sensitief is hij dus wel maar niet zoals de meeste IJslanders. Hij verschiet eigenlijk nooit en heeft een gemiddeld temperament.
Grettir is goed verkeersmak en niet bang van groot verkeer zoals vrachtwagens en tractors.
Grettir gaat graag mee op stap. Een rondje fietsen, lekker (los) wandelen of wat grondwerk in de bak, hij doet het allemaal even graag. In de bak rijden kent hij niet want dit vinden we allebei niet leuk.
Grettir kan alleen mee op buitenrit, maar vind dat niet zo leuk als samen met een ander paard. Fietsen en wandelen buiten doet hij wel heel goed alleen.
Hij heeft hele ruime gangen en een taktzuivere tolt.

Gek op knuffels is hij. Ik zoek dan ook iemand die iedere dag tijd heeft om hem aandacht te geven, want dat verdient hij!
Grettir staat 24/7 buiten in de kudde en dat zie ik ook graag bij zijn nieuwe plek.
Grettir heeft prachtige hoeven en staat niet ijzers.

Denk je dat Grettir jouw toekomstige maatje kan worden? Dan zie ik je berichtje graag tegemoet!

Levensnummer: NL2016100057
Geboortedatum: 1 mei 2016
Vader: Frosti fra Heidi
Moeder: Silfurtoppa fra Litlu-Asgeirsa
Locatie van het paard: Wemeldinge, Zeeland
Prijs: €9.000

Contact informatie verkoper

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1