Te koop aangeboden

Verkocht! Dux frá Krá

Dux is verkocht!

Unieke kans! Wegens teveel rijpaarden te koop aangeboden, dit zeer getalenteerde kwaliteitspaard:
Dux frá Krá (NL2017100042)
Afstamming:
V: Djákni frá Flagbjarnarholti.
VV: Álfasteinn frá Selfossi
M: Garún frá Krá
VM: Mökkur frá Varmalaek
MM: Grótta frá Litlu-Tungu
Dux is een 5 jarige hengst van ongeveer 1.43 m schofthoogte met een prachtig exterieur. Hij verblindt je met zijn looks, maar op hem rijden is ook echt een feest! Dux heeft een fantastisch karakter, is uiterst makkelijk in de omgang, ontzettend lief tegen mensen en andere paarden, nergens bang voor, ook niet met groot verkeer zoals trekkers of treinen. Hij heeft geen eczeem, is netjes ontwormd en ingeënt.
Dux is nu een klein jaar onder het zadel en alles gaat hem erg makkelijk af. De 4 gangen zijn goed bevestigd en makkelijk te rijden. Zijn stap is zeer ruim waarbij hij zijn hoofd in een mooie houding draagt. Hij heeft een goed bevestigde draf en galop en wanneer je ‘Ho’ zegt komt hij op je stem netjes terug naar de gang die jij wilt. Zijn tölt is makkelijk te rijden, taktzuiver en met veel potentie. Zijn temperament is zeer fijn, wil je actie krijg je actie, wil je met een lange teugel rustig door het bos rijden kan dat ook. Hij wordt in de bak gereden, op de baan, buiten langs de weg en in het bos, hij kan het allemaal en ook met meerdere paarden (ruinen en merries of een andere hengst) is dat geen probleem. Echt een no-nonsense paard!
Dux heeft alles in zich om ver te komen in de sport. In de training zal hij je vriend voor het leven zijn.
Voor Dux zien wij graag iemand die hem fijn kan laten werken, maar natuurlijk ook lol met hem heeft in heerlijke buitenritten. Hij is gewend om met een ruin in de paddock te staan en
speelt dan ook heel graag. We zien hem graag in de toekomst op een plek waar dit ook kan.
Hoewel Dux de makkelijkste hengst is die wij ooit gezien hebben, bestaat er natuurlijk ook de mogelijkheid om hem te laten castreren.
Categorie F: 16.000-20.000
Bij serieuze interesse graag contact opnemen met Juliet ten Bokum of Natascha Husslage, bereikbaar op 06 45462408 of nhouwertjes@hotmail.com

Levensnummer: NL2017100042
Geboortedatum: 1 april 2017
Vader: Djákni frá Flagbjarnarholti
Moeder: Garun frá Krá
Locatie van het paard: Purmerland
Prijscategorie: €10.000 en hoger

Contact informatie verkoper

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1