Te koop aangeboden

Bleikskjóna frá Haletra GERESERVEERD!

Skjóna leeftijd: 6 jaar | Kleur: Licht wildkleur vos (licht leemvos) platenbont | Stokmaat: 1.42m

Deze fijne en hele knappe vijfganger merrie zoekt een nieuw thuis. Skjóna heeft altijd zin om te werken en zal altijd haar best voor je doen. Een feest om mee te werken! Skjóna is hier nu 2 maanden getraind en de training duurt nog voort tot 20 mei (dit zit bij de prijs in). De focus in de training ligt nu op de tölt.
Skjóna heeft erg ruime gangen en is fijn voorwaarts, maar ‘ho’ is ho. Ze is erg licht op de hulpen en is makkelijk bij de les te houden. Wel zoeken we iemand die haar duidelijkheid kan bieden. Ze is jong en heeft dus nog wel kader nodig.
Haar stap en draf zijn erg ruim. Hoewel ze nog om moet leren gaan met die ruimte en vooral sterker moet worden zit er veel potentie in. Galop is voor nu haar moeilijkste gang, naar verwachting zal deze verbeteren als ze over het algemeen sterker gaat worden. De tölt zijn we nog niet lang mee bezig, maar ze laat al erg mooie momenten zien. In de tölt heeft ze een zalige takt en goed uithoudingsvermogen, er wordt nu vooral nog gewerkt aan haar houding.
Skjóna is braaf bij de smid en kan zowel alleen als samen het bos in. Ook verkeer is voor deze dame geen uitdaging, heerlijk relaxt!
In 2019 heeft Skjóna een erg knap veulen gehad (zie filmpje). Dit is allemaal goed verlopen zonder complicaties. Ze zou dus zeker ook geschikt zijn om nog eens een veulen mee te fokken.
Wat zoeken we voor Skjóna? Om te beginnen het liefst een ‘forever home’. Een plek met ruimte waar ze 24/7 buiten kan staan met minimaal 1 ander paard. Skjóna is erg sociaal in de kudde dus kan naar verwachting samen met verschillende typen paarden. Het liefst iemand met IJslander ervaring die het leuk vindt om lessen te nemen en zeker ook lekker het bos in te gaan samen.
Denk jij de juiste match te zijn voor deze geweldige merrie? Voor meer info stuur een mailtje.

Levensnummer: BE2015201941
Vader: Hrammur frá Efra-Núpi
Moeder: Blika frá Haletra
Prijs: €8.000

Contact informatie verkoper

Telefoon: +31 653844500

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1