Te koop aangeboden

Árdis frá Teland

Árdis frá Teland - NO2009210275

Ardis is een vrolijke voorwaartse merrie met veel tölt en een aansprekend uiterlijk.
Ardis heeft een fijn meewerkend karakter, ze is altijd in voor een ritje, een knuffel of andere activiteit.
Wat gangen betreft is ze een echte vijfganger, met een zuivere tolt, een snelle sterkte telgang maar daarnaast ook een mooie draf met een goed zweefmoment. Ze heeft een relaxte stap met mooie lange passen. Galop is haar minst sterke gang, als een echte vijfganger is deze 'op de auto-pilot' wat gelopen, maar ook voor galop kan ze met de juiste training nette punten scoren. Ardis heeft vroeger wedstrijden gelopen in de vijfgangen en losse teugel tölt, en hierbij boven de 6 gescoord (a-norm).

Ardis is netjes opgeleid en kent de dressuur oefeningen en grondwerk, ze is verkeersmak (ook tractoren en vrachtwagens) en heeft al veel verschillende situaties meegemaakt.
Ze is makkelijk te rijden, heel betrouwbaar en heeft een goede HO. Ze is ontspannen, maar heeft wel looplust , hierdoor is ze minder geschikt voor echte beginners. Voor een ruiter met een beetje ervaring is het een geweldig rijpaard!
Ardis gaat makkelijk op de trailer en is braaf bij de hoefsmid / dierenarts etc, ze is vriendelijk in de kudde en gewend aan samen staan met andere paarden.

Bij ons is Ardis voornamelijk ingezet als fokmerrie; ze heeft ondertussen in totaal al 5 prachtige veulens gehad.
Haar veulens hebben tot nu toe allemaal heel veel tölt, mooie beweging en een vriendelijk, open, geïnteresseerd karakter.
Ardis wordt heel makkelijk drachtig en heeft tot nu toe iedere keer netjes in een keer opgenomen.
Ardis heeft in 2021 haar laatste veulen gekregen en is sinds de winter weer opgestart onder het zadel.
Omdat ikzelf bezig ben met verhuizen en dus te weinig tijd heb voor nog meer rijpaarden op het moment (en mijn moeder is gestopt met haar fokkerij) is Ardis op zoek naar een nieuwe plek.

Kortom, met deze lieve knappe merrie kan je veel kanten op; een geweldig rijpaard, een leuk sportpaard of een leuke fokmerrie!
Denk je dat Ardis het paard is waar jij naar op zoek bent? Stuur me een berichtje met vragen of om een afspraak te maken om haar te komen bekijken!

Levensnummer: NO2009210275
Geboortedatum: 15 juni 2009
Vader: Atlas frá Hvolsvelli - IS1999180999
Moeder: Vaka frá Vatnsleysu - IS1984258519
Locatie van het paard: Veenoord, Drenthe
Prijscategorie: €10.000 en hoger

Contact informatie verkoper

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1