Blog

Vakantie met paard

Vakantie met paard

Het is voorjaar 2021, wat ga jij doen deze zomer? Misschien overweeg je wel op vakantie met je paard te gaan. Maar waar ga je dan heen? Of ga je een trektocht maken?

Caitwickerzand

Je kunt bijvoorbeeld naar Vakantieoord het Caitwickerzand in Uddel. Zij hebben ook plek voor je paard. Boeken kan heel simpel via hun vernieuwde website. Om dit te vieren hebben ze voor onze bezoekers een leuke actie bedacht, later meer hierover. Maar goed, je boekt dan een plekje en wat moet je dan nog allemaal regelen.

Het eerste wat ik bedenk is entingen, voeding, EHBO spullen, zadel, hoofdstel controleren. We belden met het Caitwickerzand om te horen wat zij verwachten m.b.t. entingen bijvoorbeeld. Die moeten gewoon goed voor elkaar zijn, net als normaal was het antwoord. Dat is duidelijke taal.

Buitenrijden

Daarnaast ben ik benieuwd naar het buitenrijden daar in de omgeving. Ik vind al snel informatie over de Gelderse Vallei Trail. Een ruiter- en menpad van z’n 20 kilometer lang. Deze route gaat bijna geheel over particuliere gronden, dankzij de medewerking van ongeveer 20 grondeigenaren en pachters is het pad mogelijk geworden. Deze route zeer afwisselend met graslanden, akkers, bossen en landgoederen, gelegen langs de Barneveldse Beek. De route gaat voor een groot deel over onverharde paden. Voor de Vallei Trail is speciaal een “voorde” aangelegd met een verharde bodem. Passeren van de voorde is een leuke uitdaging voor paardensporters die houden van een actieve buitenrit! 🐎 Deze voorde is mogelijk gemaakt door Waterschap Vallei en Veluwe. Voor meer informatie en de route kun je hier kijken op Buitenrijden.nl.

EHBO spullen, wat neem ik mee? Betadine, Vetramil, een tekentang, PUUR trauma, de thermometer, vliegenspray en…. ik ga op zoek naar het telefoonnummer van de DA in Uddel. Vliegenspray die ook een werkzame stof heeft tegen dazen.

Voer voor je paard

Voer, ook iets wat ik moet vragen aan Caitwickerzand, voeren zij ruwvoer? Staan de paarden altijd buiten of is er ook de mogelijkheid om je paard in stal te zetten. Dus de telefoon maar weer gepakt, het antwoord is wederom simpel de paarden staan altijd op het land. Ze worden niet bijgevoerd, is er weinig gras dan kun je ter plekke ruwvoer kopen. Ach er komen vast nog wel meer vragen, maar wat is het leuk om bezig te zijn een vakantie met je paard voor te bereiden. Ik heb er zin in, een vakantie in eigen land met je paard.

ACTIE

Dan nog over de actie: bij het reserveren van een trekkershut of bij kamperen van min. 5 nachten ( buiten de schoolvakanties en feestdagen) is de laatste nacht gratis.

Voor het reserveren van een bungalow of de verhuur caravan is bij 2 weken reserveren krijg je de 2e week 25% korting van de huur en natuurlijk dan de korting voor de paarden.

De groepsaccommodatie voor min. 20 personen ( als dit weer mogelijk is i.v.m. corona) voor 7 nachten reserveren en de laatste nacht is gratis voor zowel per persoon als de paarden.

Ze kunnen dan met het online reserveren bij opmerkingen zetten: Actie IJP. Deze actie is dan te gebruiken tot 1 juli 2021. Hulp nodig bij reserveren stuur dan een mailtje naar info@caitwickerzand.nl.

www.caitwickerzand.nl

 

Waar ben je
naar opzoek?