Blog

Voorbereiden op de geboorte van een veulen

Door Iris van Gulik, paardendierenarts in Haarle

Voorbereiden op de geboorte van een veulen, hoe doe je dat eigenlijk? Wij vroegen het aan Iris van Gulik, paardendierenarts in Haarle. Verleden jaar waren er wel berichten te lezen op social media over dat het mis was gegaan. Vandaar dat we blij zijn dat Iris haar kennis met ons deelt.

Er kan namelijk best veel mis gaan

Jammer genoeg kan er veel mis gaan rondom de geboorte van een veulen, dat zie ik als paardendierenarts helaas regelmatig. Maar wist je dat je veel problemen zelf kunt voorkomen? Het is van levensbelang dat je goed voorbereid bent op de geboorte van je veulen. Als je pas een paar weken vooraf aan de geboorte begint met de voorbereidingen is het te laat. Je moet er eigenlijk vanaf het moment dat je merrie drachtig is al mee bezig zijn.

Hoe moet je je voorbereiden op de geboorte van een veulen?

Maar wat moet je dan precies doen? En wat moet je vooral niet doen?
Als je op internet gaat zoeken, zie je door de bomen het bos niet meer. Veel adviezen staan lijnrecht tegenover elkaar. En als je leest wat er allemaal mis kan gaan tijdens de geboorte, dan vraag je je soms af waarom je jouw merrie gedekt hebt. Gelukkig gaat het meestal goed. Jij kunt de kans dat het goed gaat sterk vergroten met de juiste voorbereidingen.

6 tips om je goed voor te bereiden op de geboorte van je veulen

Er zijn verschillende voorbereidingen die je als toekomstige veuleneigenaar kunt treffen om de kans op het krijgen van een gezond veulen en het behouden van een gezonde merrie zo groot mogelijk te maken.

Wil je deze tips lezen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van je veulen? Lees dan de hele blog van Iris van Gulik.

Wil je meer voorbereiding op de komst van een veulen?

Misschien ben je na het lezen van deze blog wel nieuwsgierig wat je nog meer moet doen. Volg dan de online cursus van Iris van Gulik: Hoe zorg jij ervoor dat je zo goed mogelijk voorbereid bent op de geboorte van je veulen?

Deze cursus is voor:

  • iedereen die één of meerdere veulens fokt
  • iedereen die vol zelfvertrouwen wacht op de komst van een veulen
  • iedereen die meer wil leren over de geboorte van het veulen
  • paardeneigenaren die problemen bij de merrie en het veulen willen voorkomen

Besluit je te gaan voor deze online cursus, gebruik code IJSLANDER bij het aanmelden. Je krijgt dan € 50,00 korting! De prijs is dan nog slechts € 89,00 voor deze interessante en leerzame online cursus.

Een veulen fokken is geweldig, maar kan ook de nodige stress opleveren!

Checklist

Uiteraard is er ook een handige checklist gemaakt, deze is gratis en ideaal voor fokkers. Deze checklist gaat over het voorbereiden op de komst van een veulen.

Namenlijst IJslanders

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1
Asset 1
Asset 1