Blog

Easter Competition / Paaswedstrijd – Wedstrijden Wortel

Na het openzetten van de wedstrijd via NSIJP Evenementen systeem was deze reeds volledig volzet na amper 10 minuten, veel teleurgestelde ruiters, maar Wedstrijden Wortel zou Wedstrijden Wortel niet zijn indien we daar geen mouw aan konden passen,  niet minder dan 47 ruiters hebben zich nog aangemeld om op de reservelijst te komen staan.

Heel wat gepuzzel maar met wat ‘’ goodwill” hebben deze ruiters ook nog een plaatsje gekregen, een druk en vol wedstrijd weekend, vroeg uit de veren, om 08.00 h zou de eerste proef van start  gaan met de T8 en zou doorgaan tot 19.00 h ’s avonds, waarna, na traditie de BBQ van Antoin Merx werd aangestoken.

Om de juryleden toch een beetje te ontlasten in allerijl nog een extra jurylid mee ingeschakeld, Lise Brouér uit Denemarken, eerste keer dat ze jureerde in België, ook altijd leuk om iemand volledig nieuw in het juryteam te zien zowel voor ons als organisator als voor de ruiters.

Zon was zoals meestal op onze wedstrijden van de partij, doch de wind was guur.

Ook om de paarden wat te ontlasten hebben we op deze wedstrijd de telgangonderdelen uit elkaar getrokken, PP1 voor de middag pauze en P2 erna, wat door de meeste telgang ruiters wel werd geapprecieerd. Dit gaan we trachten te behouden ook voor onze volgende wedstrijden.

Op paaszondag ongeveer eenzelfde scenario, weer vroeg uit de veren, om 08.00 h starten met F3, en zo het lijstje verder afwerken en voor sommige proeven ook finales, proeven met minder dan 10 ruiters ( bij inschrijving ) hadden we de finales geschrapt om heel het programma af te kunnen werken, hier en daar misschien wel teleurstellingen maar dat maken we goed op het Belgisch Kampioenschap/ Zomerwedstrijd.

Ruiters die hun A-sport punten hebben gehaald proficiat, voor wie wat teleurgesteld is/was volgende keer weer een nieuwe kans.

Dank aan alle ruiters, zonder hen geen wedstrijd, juryleden, altijd goedlachse en vrolijke speakers Teun & Els, mensen van de rekenkamer,  supporters, sponsoren,  and last but not least onze vrijwilligers, sommige hiervan waren totaal nieuw in onze groep en moesten nog wat wennen maar dat komt wel, ineens voor de leeuwen gegooid woordspelling Van Leeuwen onze grootste sponsor :-).

En vergeten we niet ‘’ de lage landen “ trofee die op de herfstwedstrijd zal worden uitgelooft door Yvonne Van Dyck / Atorka in samenwerking met Asi frá Lundum II Group. Om kans te kunnen maken op deze trofee moeten de ruiters op alle 3 wedstrijden van Wedstrijden Wortel aanwezig zijn, mooie prijs – Trofee “ Lage Landen “, waardebon voor een bedrag van € 150,00 en een prijzenpakket. De eerst gekozen genomineerde door de jury is Lisa Leereveld.

Greet Van Steenbergen 
Kristof Van Looy

Summer competition / Belgium Championship – 4/5/6 juni 2022

Nadat alles netjes terug is opgeruimd denken we al aan onze volgende wedstrijd; Summer competition / Belgium Championship die doorgaat op 4/5/6 juni – 3 dagen van IJslands vuur.

Alle proeven komen hier aan bod met finales en ook een leuke extra proef, de  60 + proef, waarbij de “iets” oudere ruiter zijn/haar kunnen mag tonen in een proef die hij of zij zelf verkiest.

We hadden bij deze wedstrijd ook graag de Gædingakneppi / A en B flokkur mee in verwerkt, helaas onze gekozen juryleden zijn hier niet voor bevoegd maar dit houden we zeker in gedachte bij de herfstwedstrijd in oktober waar we ook weer trachten een Ijslandse avond te organiseren.

Bij deze wedstijd hebben we ook een totaal nieuw concept, we trachten voor elke proef een sponsor te vinden, proef draagt ook zijn of haar naam. Nog niet eerder werden er in België geld prijzen uitgelooft, 1ste plaats kan € 50,00 verdienen, 2de ruiter € 30,00 en de 3de ruiter heeft toch nog altijd € 20,00. Bij een gelijk aantal punten beslist de jury wie uiteindelijk 1 zal worden, bij een 2de  of 3de plaats zal het geld netjes verdeelt worden tussen beide partijen, we denken dat dit het eerlijkst is.

Omdat het het Belgisch Kampioenschap is misschien ook een uitgelezen kans dat het nieuwe bestuur van het” Belgisch Stamboek IJslandse Paarden “ zich voorstelt aan het breed publiek. Sommige zijn oude rotten in het vak maar er zijn ook totaal nieuwe mensen en voor sommige onder ons totaal onbekend.

We stellen voor om deze dagen zeken vrij te houden in jullie agenda en af te zakken naar Wedstrijden Wortel – Summer competition / Belgium Championship editie 2022.

Aan iedereen succes met de trainingen 

Greet Van Steenbergen 
Kristof Van Looy

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1
Asset 1
Asset 1