ponytuin

Gezocht

Leuke, lieve IJslander

Voor onze Ponytuin, waar kinderen leren omgaan met dieren en paarden/pony’s in het bijzonder, wordt het tijd om weer op zoek te gaan naar een nieuw kuddelid. Omdat de IJslanders ons zo bevallen, zowel voor onszelf als ook in de omgang met de kinderen, willen we weer een IJslander.

Wat zoeken we? Een leuke lieve IJslander, niet te oud (niet boven de 15 jaar), om de gemiddelde kuddeleeftijd wat omlaag te brengen. In de kudde past waarschijnlijk het beste een merrie, maar een sociale niet te dominante ruin is misschien ook een optie. Deze IJslander hoeft geen sportpaard te zijn, maar een fijne tölt is wel echt een wens. Hij/zij zal naast de activiteiten van de Ponytuin ook bereden worden door ofwel mijzelf of door 1 van mijn kinderen afhankelijk bij wie hij/zij het beste past (we rijden zowel buiten als op de baan en in de bak, we hebben daarnaast zelf ook geregeld les).

Hij/zij komt in ons paddock paradise te staan met in het seizoen een paar uur weidegang, veel schuilplekjes, overkapping en inloopstal en goed hooi en stro. Omdat we veel bomen en water in de omgeving hebben, zoeken we liever een IJslander zonder eczeem. Onze dierenarts is ook chiropractor en wij vinden een “apk” voor lichaam (elk half jaar) en tanden (elk jaar) erg belangrijk.

Een heel wensenlijstje, dat weten we. We hebben geen haast, willen rustig te tijd krijgen om meerdere keren te komen kijken/uitproberen en hechten veel waarde aan een goede klik. Een paard waar eerst nog wat training in zit is ook prima, als het karakter maar goed is en hij/zij uiteindelijk kan meedraaien met alles wat we hier doen.

Weet jij een leukerd, dan horen we graag meer over hem of haar via email: info@ponytuin.nl of via telefoon/app: 0650427643.

Contact informatie

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1