Silverlinde

Contact informatie

Telefoon: +31 765 424 688
Mail: chantal@silverlinde.com

Silverlinde – Kenniscentrum veterinaire natuurgeneeskunde
Silverlinde speelt al meer dan 30 jaar een belangrijke rol op het gebied van veterinaire natuurgeneeskunde. Silverlinde is gevestigd in een eeuwenoude boerderij en haar bijgebouwen op het landgoed Yzer Heck te Breda en wordt geleid door Margriet Cremers Dudok van Heel.
Silverlinde is een organisatie die zich toelegt op het verspreiden en inzetten van natuurgeneeskundige inzichten en expertise.
De activiteiten van Silverlinde beslaan verschillende terreinen:
1. Deeltijd beroepsopleidingen en korte cursussen
Silverlinde is al ruim 20 jaar hét opleidingsinstituut in Nederland voor Veterinaire Natuurgeneeskunde op hbo-niveau. De verschillende deeltijdstudies die Silverlinde aanbiedt zijn:
3-jarige Basisopleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde
3-jarige beroepsopleiding Klassieke Homeopathie voor dieren
4-jarige Plusopleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde
Opleiding Kruidengeneeskunde voor dieren
Silverlinde organiseert naast haar opleidingen ook tal van losse cursussen op het gebied van natuurgeneeskundige kennis en inzichten.
De duur en inhoudelijke diepgang kan variëren van een kennismakingsworkshop tot een meerdaagse masterclass.
2. Integrale praktijk voor kleine huisdieren en paarden
In deze praktijk komt de reguliere en natuurgeneeskundige veterinaire kennis in nauwe afstemming bij elkaar.
In Silverlinde Praktijk beoordelen wij uw dier niet alleen naar een specifieke klacht, of een probleem, maar kijken wij naar het dier in zijn geheel. Dat wil zeggen dat tijdens een consult onderzoek gedaan wordt naar de fysieke, de mentale én de energetische gezondheid van het dier. Samen met u wordt gekeken naar alle mogelijke factoren die van invloed zijn op het welzijn van het dier.
U kunt hierbij denken aan: de leefomgeving, het gedrag, het karakter, de voeding, de (ziekte)geschiedenis, de taken van het dier, de relatie dier-eigenaar. Met al deze informatie wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht of de ziekte. Hierna wordt gezocht naar de beste oplossing. Deze kan bestaan uit simpele inzichten, uit natuurlijke middelen, of indien nodig uit een reguliere aanpak.
3. Veterinaire verzorgingsproducten
Silverlinde ontwikkelt en verkoopt natuurlijke verzorgingsproducten voor dieren. Het bedrijf werkt uitsluitend met ecologische materialen en gaat uit van een holistische denkwijze.
Silverlinde is enthousiast over de mogelijkheden die natuurlijke producten bieden bij behoud en herstel van de fysieke en mentale balans bij dieren.

Aangeboden door Silverlinde

Producten

Geen producten gevonden

Verkooppaarden

Geen verkooppaarden gevonden

Dekhengsten

Geen dekhengsten gevonden

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1