De oorsprong

Contact informatie

Telefoon: +31 612997414
Mail: deoorsprong2016@gmail.com

Welzijn voor paarden is een veel besproken onderwerp in de hippische wereld maar ook op het nieuws. Wat welzijn voor paarden inhoud is voor iedereen anders.

De natuur van het paard als uitgangspunt maakt alles duidelijk. Een wild paard leeft in een kudde en moet lopen van en naar voedsel en drinkwater. Kijken we naar onze paarden dan zien we hier bijna niets van terug. Ik ben ervan overtuigd dat hierdoor allerlei fysieke en mentale gezondheidsproblemen door ontstaan.

Bij ons mensen wordt gezegd dat zitten het nieuwe roken is. Bij paarden is dat niet anders, ze staan veel op stal en bewegen te weinig. De voeding is eenzijdig en ze eten teveel koolhydraten. Hierdoor ontstaan veel chronische problemen zoals hoge blessure gevoeligheid, insuline resistentie, stalbenen en nog meer.

Met dit in mijn achterhoofd ben ik gaan leren, lezen, studeren en gaan werken. Ik heb me verdiept in natuurlijke voeding, natuurlijke huisvesting en manuele lymfedrainage. Vanuit deze activiteiten is de webshop onstaan. In de webshop vind je kruiden, supplementen, wildplukbenodigdheden en verzorgingsproducten. Ook heb ik een plantencursus op gezet zodat je kunt leren welke planten eetbaar, voedzaam en heilzaam zijn voor je paard.

Spreekt dit je aan? klik dan eens door op de website. Mis je informatie of heb je vragen? neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Diana Dam MLD therapeut, opgenomen in het mld register
Aankomend partner van viva concept partner voor Equi Habitat (label)

Aangeboden door De oorsprong

Producten

Geen producten gevonden

Verkooppaarden

Geen verkooppaarden gevonden

Dekhengsten

Geen dekhengsten gevonden

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1