Melódía Horsemanship

Jonge paarden traject

Contact informatie

Telefoon: +31 653844500

Ik ben Lara ter Mors en heb sinds 2015 mijn eigen bedrijf waar de focus ligt op de training van IJslandse paarden. Daarnaast heb ik na mijn studie (klinische- en gezondheidspsychologie) als psycholoog gewerkt, maar sinds september 2020 werk ik enkel nog met de paarden. Naast het trainen organiseer ik lesdagen en lesweekenden. Daarbij ben ik in 2022 gestart met het organiseren van een serie workshops waarbij paardenwelzijn centraal staat. Hier komen allerlei onderwerpen aan bod die van belang zijn voor paardeneigenaren.

Positief trainen is voor mij belangrijk. Focus niet op wat er niet lukt, maar leer de paarden wat ze wél kunnen doen en bouw dit uit. Zorg voor een gemotiveerd paard dat zelf nadenkt en zelf naar het juiste antwoord op de gestelde vragen zoekt.

De analyse is een heel belangrijk deel in de training. Zowel op fysiek als op mentaal gebied is het belangrijk om te weten hoe het paard in elkaar zit, wat de reacties zijn en waar die vandaan komen. Zo kun je een goede opbouw maken in de training. Basis is hierbij belangrijk. Zonder basis kun je alvast verder werken, maar komt er altijd een punt dat je teruggeworpen wordt op wat er mist en zal je daar alsnog aan moeten werken. Ook werkt een goede basis als preventie voor problemen in de toekomst. Een goede basis is dan ook goud waard.

De affiniteit met gedrag heb ik altijd gehad. Daar gaat mijn hart zeker sneller van kloppen en raak is dus ook niet over uitgepraat. Ik vind het echter fijn om afwisseling in mijn werk te hebben. In de training kun je dus hier terecht voor verschillende doelen; zadelmak maken/inrijden, doorrijden, intölten, hulp bij revalidatie/correctie en dus ook hulp bij gedragsproblemen. Eventueel kan ik ook helpen bij verkoop van je paard, mits daar training aan voorafgaat. Richting het einde van de training doen we samen een aantal lessen zodat we zeker weten dat paard & eigenaar een team zijn als het paard weer naar huis gaat.

Daarbij is het, ook in de lessen, mijn missie om paard en ruiter samen te brengen. Wat is het doel van de ruiter, wat heeft het paard op dit moment nodig en hoe kunnen we de training zo opbouwen dat deze twee factoren uiteindelijk samenkomen.

Kun je niet vinden wat je zoekt, of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op.

Aangeboden door Melódía Horsemanship

Producten

Geen producten gevonden

Verkooppaarden

Dekhengsten

Geen dekhengsten gevonden

Agendapunten

Geen agendapunten gevonden

Blogs

Al eerder schreef ik over ‘schrikken mag’. Een paard spanning laten hebben zonder correctie te geven geeft een gevoel van...
JONGE PAARDEN TRAJECTHeb jij een jong paard en wil je graag zelf aan de slag met de basis, maar weet...
Wat is de laatste keer dat je in een reflex je paard gecorrigeerd hebt toen hij schrok? Zowel in het...
Wat ik met positief trainen bedoel is het zorgen voor een gemotiveerd paard dat zelf nadenkt en zelf naar het...

Waar ben je
naar opzoek?