Blog

Wat doet Omega-3 voor je paard?

Een paard kan niet zelf omega-3 vetzuren maken. De omega-3 haalt een paard uit vers gras. Niet alle paarden hebben toegang tot weidegang, zeker niet in de winter. In hooi is omega-3 vrijwel niet meer aanwezig. Zodra gras gemaaid en gedroogd wordt neemt de hoeveelheid Omega-3 flink af. Een tekort aan Omega-3 wordt in verband gebracht met zomereczeem, ontstekingen, slechte vacht, verminderde weerstand, verminderde vruchtbaarheid.

In veel krachtvoer zit ruim voldoende aan Omega-6 maar maar niet voldoende Omega-3. Door een verstoorde omega 3 -6 verhouding kunnen problemen ontstaan zoals onrust, gedragsproblemen, spierproblemen en een verminderde weerstand.

Voor paarden die op krachtvoer staan en paarden die beperkt weidegang krijgen is het belangrijk om Omega-3 te suppleren.

Lijnzaad is een veel gebruikte olie als supplement voor omega-3 echter zitten daar wel wat nadelen aan. Lijnzaad bevat alleen ALA. Het paard moet zelf ALA nog omzetten naar dierlijke omega-3 om het op te kunnen nemen. Tijdens dit proces wordt er in het gunstigste geval een klein percentage (5-10%) omgezet naar opneembaar dierlijk Omega-3. Het zelfde geld voor sojaolie en koolzaadolie.

Het is efficiënter om dierlijk omega-3 toe te voegen aan het rantsoen zodat het lichaam het efficiënt en makkelijk op kan nemen. Effektri Omega-3 Paard kan ik van harte aanbevelen als supplement.
Dit is een puur product van farmaceutische kwaliteit. Het bevat Omega-3 vis olie, koud geperste olijfolie, natuurlijke antioxidanten (Tocoferolen) en vitamine D. De omega-3 vis olie is geproduceerd in overeenstemming met de strikte kwaliteitsnorm van de Europese Unie.

Een jaar geleden zocht ik voor mijn pony naar een Omega – 3 supplement waar ik volledig achter kon staan. Bij effektri ben ik super goed te woord gestaan en zijn mijn kritische vragen hartelijk beantwoord. Ook op de site van Effektri vond ik veel wetenschappelijk onderbouwde informatie.
Inmiddels heb ik het product ook aan een aantal klanten van mij aanbevolen en krijg ik veel positieve reacties terug. Ik ben er dan ook trots op en blij mee dat ik verkooppunt van zijn van Effektri en binnenkort vermeld wordt op de website bij de andere verkooppunten. Verschillende revalidatie stallen en dierenartsenpraktijken staan ook achter dit product als verkooppunt. Het is niet zomaar een supplement met dit product heb je echt iets goeds in handen en kun je je paard ondersteunen.

Als lymfedrainage therapeut heb ik het aanbevolen aan paarden met chronische ontstekingen, jeuk klachten, huidproblemen, slecht helende wonden, stressklachten, blessure gevoeligheid en pssm.

Goede voeding in het algemeen is het echt waard om je in te verdiepen. Voeding is het beste medicijn! Kom je er niet uit? Bel me, mail me vraag me ik denk graag met je mee.

Bron: www.dianadam.nl

Waar ben je
naar opzoek?