Blog

Laat je niet Lymen, ticks off!

Vandaag een interessante gastblog door Linda van Tol. We zijn benieuwd wat jullie er van vinden! Heb je achteraf nog vragen, dan kun je Linda bereiken via de klantenservice.

 Laat je niet Lymen, Ticks off!

Je kent het vast wel. Je bent lekker met je paard op een bosrit geweest en je komt thuis en ontdekt bij jezelf en/of je paard een teek. Wellicht ben je al bekend met de gevolgen die een besmette teek kan hebben voor zowel mens als dier, of misschien heb je er nog nooit zo bij stilgestaan. Ik heb sinds vijf jaar de ziekte van Lyme en in deze blog wil ik jullie graag (nogmaals) alert maken op de ernst van deze ziekte voor mens en dier. Daarbij geef ik graag wat tips om de kans op een tekenbeet te verkleinen.

Wist je dat er per jaar meer dan 1 miljoen mensen worden gebeten door een teek? Hiervan krijgt 2 tot 3 op de 100 mensen de ziekte van Lyme. Dit lijkt misschien niet veel, maar als we het gaan omrekenen, dan komen we uit op 25.000 – 30.000 besmettingen per jaar (RIVM, 2019). Het aantal besmette dieren is helaas (nog) niet bekend, omdat dit lastiger te meten is.

Lees meer

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1
Asset 1
Asset 1