Blog

Happy Skin, Happy Horse

Een tijdje geleden benaderde Yvonne van Dijk mij of ik de Happy skin zomereczeem spray van Green Valley wou proberen voor mijn paarden. Dat wilde ik graag, want ik heb twee import merries waarbij niet heel veel werkt. Ze staan onder een deken en op hun hoofd en benen en rond de uier hebben ze toch nog snel jeuk. 
De eerste week dat ik aan het testen was, was het nog vrij koud, dus nog niet heel veel knutjes, wel genoeg om het onaangenaam te maken voor mijn dames zonder spray, ze lieten zich goed bespuiten en hielden in die week hun manen en staart heel. Fijn dat ik ze nog niet onder een deken hoefde te zetten met het weer dat we hadden. 

Zodra het warmer werd heb ik ze een deken op gedaan omdat beide net een mooie bos manen hadden en ik niet het risico wou nemen dat ze die afschuurden. De spray ben ik blijven gebruiken voor benen, hoofd, uier en oren. Daar biedt de spray duidelijk veel verlichting. Vooral voor de benen is dit echt een uitkomst – andere middeltjes doen daar weinig, geen stampende dames meer. Fantasía’s hoofd heeft wel wat kleine plekjes rond de ogen, dat kan ook door de traan ogen van de vliegen komen, het hoofd van Þyrnirós ziet er met deze spray goed uit. 

Ook onze 31 jarige spuit ik een keer per week in met de spray en dat helpt bij hem voldoende om niet te schuren, hij had eczeem en dat is inmiddels al een paar jaar rustig, maar een beetje schuurt hij altijd nog wel. Daarnaast komen de andere niet eczeem dames soms als ik bezig ben ook wat spray halen. Bij ons zitten zoveel knutten dat ik er zelf ook wel eens last van heb, dus ik snap dat het voor alle paarden fijn is ze op afstand te houden. 
De spray werkt makkelijk en mijn paarden laten zich goed inspuiten. Zelfs de oren mag ik inspuiten, wat makkelijker is dan het in de oren smeren. 
Ik heb er nu wel voor gekozen om de merries toch een hoofdkap op te doen, ik wil ook een dag weg kunnen zonder me zorgen te moeten maken dat ik mijn paarden niet in kan smeren, daarnaast helpt de kap ook tegen de vliegen. De spray gebruik ik dan om de benen, uier en flank te behandelen en wanneer ik ga rijden. Naast het feit dat ik nauwelijks wondjes zie heb ik het gevoel dat met name Þyrnirós met deze behandeling een gelukkiger paard is.

Is het iets voor jouw paard? Dat zul je zelf moeten ondervinden, en ik zou je zeker aan raden het uit te proberen wanneer je een paard hebt dat:

  • minimaal of matig eczeem heeft en dat je graag zonder deken wil laten lopen
  • ondanks de deken toch nog last heeft van eczeem bijvoorbeeld aan hoofd, benen of uier 
  • last heeft van de knutten tijdens het rijden
  • niet echt eczeem heeft en toch wat jeukerig is in het voorjaar
  • net uit IJsland komt en je tegen knutten wil beschermen

Mijn merries zijn in elk geval weer happy horses!

Wil je zien hoe ik het uitprobeerde? Dat zie je in dit filmpje!

Sytske Casimir

Verkrijgbaar bij www.atorka.nl en www.greenvalleyhealthproducts.nl

Waar ben je
naar opzoek?