In mijn vorige stukje heb ik het over de keuze van een bepaalde olie.
Wij maken vaak keuzes, soms doordat een etiket ons aanspreekt of omdat we via via goede berichten hebben gehoord. Ook een bepaald gevoel dat we krijgen bij een geur zal meespelen.
Hoe kiezen dieren dan?
Alles heeft een frequentie zo ook elke essentiële olie, uitgebreide informatie daarover kun je vinden op de facebookpagina Young Living-MojoOlía by Monique Miedema
Mede via deze trillingen kunnen dieren instinctief een keuze maken.
Er zijn heel veel verschillende oliën, globaal genomen helpen de ? bloemen oliën de huid; ? citrus oliën het humeur; ? bomen en ? kruiden oliën bij lichamelijke ongemakken, waarbij de bomen door hun aardende eigenschap meer voor rust zorgen en de kruiden een meer opwekkende stimulans kunnen bieden.
Elke afzonderlijke olie heeft nog heel veel meer mooie ondersteunende eigenschappen. Maar zo kun je al een olie uit die categorie aanbieden waar je denkt dat je paard (dier) wat hulp kan gebruiken.
Aan de hand van de keuze van het paard voor een bepaalde olie krijg je meteen weer wat extra informatie.
Meestal ken je je paard goed genoeg om aan de reactie te zien welke olie de voorkeur heeft. Maar soms zijn de signalen heel klein of duurt het even voor het paard zich uit.
Wanneer een dier niet lijkt te reageren maar ook niet knippert met de ogen (staren), dan kun je er meestal van uit gaan dat de olie juist flink binnen komt. Die verwerking heeft even tijd nodig. Soms loopt een paard zelfs even weg waarna het vervolgens vreselijk gaat staan gapen of flemen. Wijs dus niet direct een olie af. Soms zit iets gewoon diep of uit zelf bescherming ‘vast’. En juist die reacties kunnen ons veel vertellen en verder helpen.
Het komt ook voor dat een paard de olie zo graag wil dat het flesje in de mond verdwijnt. Duidelijker kan bijna niet!
Maar terloops even snuffelen of richting de olie kijken en vervolgens flink knipperen met de ogen of kauwen/slikken is gemiddeld genomen de reactie om aan te geven dat je goed zit.
Uiteraard kunnen verschillende oliën elkaar ook nog ondersteunen of zelfs versterken. Er bestaan al veel mooie kant en klare ‘blends’, maar via de keuzes van een dier kan het ook een hele mooie persoonlijke ‘blend’ verkrijgen.
Het is aan de eigenaar en aroma coach/therapeut om via de uitleg van een olie te bekijken of een olie ingezet kan worden op mentaal of fysiek gebied en hoe (vaak) het toegepast kan worden.
Altijd weer een leuke puzzel met soms hele verrassende uitkomsten, aldus Monique Miedema.
