Ter dekking aangeboden

Bjartur frá Borgarnesi

Orri en Glampi vrije speciaal gekleurde talentvolle jonge hengst hengst ter dekking aangeboden.
Bjartur is een jonge hengst geboren in 2019. Hij is afgelopen jaar naar ons toe gekomen vanuit IJsland en direct viel zijn ontzettende zachtaardige, meewerkende karakter op. Hij is zeer vriendelijk en beleefd, zowel naar mensen als naar andere paarden en ook naar veulens is hij uiterst vriendelijk.

Hij is een vijf ganger, in de wei toont hij alle 5 de gangen met extreem veel souplesse en ruime beweging. Zijn draf is krachtig met veel zweef moment en zijn tolt is soepel met hoog tempo bereik en veel knie actie. Enkele filmpjes en meer foto’s zijn op aanvraag beschikbaar.

Dit is niet het enige wat opvalt aan Bjartur;
Bjartur is namelijk de enige dubbel splash zilverappel bonte hengst in de BeNeLux. Doordat hij homozychoot is voor splash houdt dat in dat al zijn nakomelingen 1 splash gen mee krijgen. Daarnaast hebben ze 50% kans het zilverappel gen te krijgen en daarbij ook nog 50% kans op bont. Hij is dus niet wit en zal geen schimmel nakomelingen geven.

Daarnaast heeft hij ook een afstamming om u tegen te zeggen. Zijn vader is Logi fra Armoti elite 5 ganger hengst, een zoon van de beroemde Glotti frá Sveinatungu (8,64). Die maar liefst 20 elite gekeurde nakomelingen heeft. Bjarturs moeder Sunna frá Þverholtum is tevens de moeder van de merrie Lisbet fra Borgarnesi die in 2019 deelnam aan het WK 🏆
Kortom ook zijn afstamming laat niks te wensen.

Bjartur zal dit jaar beperkt ter dekking komen voor liefhebbers. Hij zal dekken in de kudde in Luik, België. Voor meer informatie neem contact op via mail of Facebook.

Levensnummer: IS2019136317
Vader: IS2009186135 - Logi frá Ármóti
Moeder: IS2003236033 - Sunna frá Þverholtum
Blup: 91
Fokker: Þóra Þorgeirsdóttir
Provincie: Luik
Land: België

Contact informatie verkoper

Waar ben je
naar opzoek?