Blog

Met passie naar het verwezenlijken van mijn droom

Een artikel van Elke Coolen voor DeeDee waar dit artikel het eerst in verscheen.
De mooie foto is van Patty van der Kaaij en Henk Peterse.

Het is mijn droom om solo te mogen rijden, dansend met mijn paard Kvika op mooie muziek. 
Dit kan alleen op het allerhoogste internationale niveau van de IJslandse paarden, en je moet jezelf ervoor kwalificeren, veelal tussen professionals met uitzonderlijke goede paarden. En toch ga ik die droom werkelijkheid laten worden. Waarom ik dat zeker weet? Dat vertel ik je graag!

1.    Paardrijden is het allerleukste wat er is
Voor mij is paardrijden, en dan vooral op IJslanders, het allergaafste wat er is. Je kan er me er letterlijk ’s nachts voor wakker maken, het duurt nooit lang genoeg en als ik 3 dagen niet gereden heb word ik langzaam steeds chagrijniger. Paardrijden is voor mij ultiem geluk. 

2.    Ik heb een te gek team
Mijn zelf gefokte en zelf getrainde paard Kvika is het beste paard van de wereld, voor mij. Ze is sensitief, soepel en sterk en zet zichzelf voor 200% in als we samenwerken. Ze is mijn spiegel als ik teveel wil en geeft me vreugde iedere keer als ik haar weer mag trainen. 

3.    We hebben een mooi netwerk
Een droom kan je niet alleen behalen. Ik ben gezegend met een fijne trainer, een top hoefsmid, een begripvolle man en een zus die mij liefhebbend steunt en coacht. Ik heb vrienden en kennissen, mentoren en helpers, mensen die soms niet eens weten dat ze me een stapje verder helpen. Kortom, ik ben gesteund door een te gek, dynamisch netwerk. 

4.    We hebben een stip en een doel 
Om bij de droom van de solo-proef te komen, hebben we een lange weg te gaan. Maar de stip op de horizon is er, ik weet hoe mijn droom eruit ziet, hoe ik mezelf dan voel, wat er in grote lijnen moet gebeuren om daar te komen. En ik heb korte termijn doelen, klein gemaakte stappen die we samen zetten op onze weg. Zodat we iedere keer weer kunnen vieren als we die bereikt hebben. Dat helpt in het doorzettingsvermogen. En geeft plezier!

5.    Ik heb geduld
Er is geen dwingende tijdslijn of lat om mijn droom te behalen. Dat kan niet en dat wil ik niet. Want mijn gevoel en intuïtie helpen me om soms een zijweg te kiezen. Zoals een rijtocht op verschillende paarden door de hooglanden van IJsland maken. Om erachter te komen dat ik dan met nog meer vertrouwen rijd en dus weer een stapje dichter bij mijn droom kom. 

Weet ik 100% zeker dat ik mijn droom haal? Natuurlijk niet. En eerlijk gezegd, is dat ook niet het allerbelangrijkste. Want ik geniet van iedere stap op mijn pad. Kijk met een glimlach terug naar alle kleine overwinningen. Naar de groei die ik als mens, en samen met Kvika door mag maken. En de immens vele momenten dat ik daarvan genoot. 

En weet je wat nog een bijkomend voordeel is? 
Deze droom helpt me ook om mijn zakelijke dromen waar te maken. Want er is niets leuker dan ondernemend, coachend zakenvrouw te mogen zijn. Samen met mijn zus en het geweldige team van DeeDee. Met ons netwerk van partnerschappen, mentoren, mensen die ons iets leren op weg naar het beste stazakken bedrijf van Europa, mét circulaire verpakkingen! Want ook die stip is er, en ook hier zet ik iedere keer weer stappen, genietend van het resultaat. 

Geduldig en met doorzettingsvermogen, op weg naar die droom. 
En jij, wat is jouw droom? 

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1
Asset 1
Asset 1