Blog

IJslanders in de kunst!

Van 11-12 maart, van 11.00-17.00 uur vinden de jaarlijkse Open Atelier Dagen Coevorden plaats. 36 kunstenaars uit de gemeente Coevorden doen hieraan mee. 

Een van de deelnemers is Lex van Keulen, ook bekend van zijn boeken over IJslandse paarden, Trippelboek en Alles over IJslanders.

“In het werk van Lex van Keulen (Aalden 1944, beleidsadviseur plattelandsontwikkeling) spelen IJslandse paarden een grote rol. Gefascineerd door deze prachtige dieren laat Lex ze tot leven komen in zijn computerkunstwerken. Een bijzondere expositie, beslist de moeite waard!

Locatie : KunstenaarsHerberg, Hoofdstraat 15, 7851 AA Zweeloo.

De expositie te bezoeken op zaterdag– en zondagmiddagen van 19 februari t/m zaterdag 1 april  tussen 13.00 – 17.00 uur.”

Bron: https://kunstenaarsdorpzweeloo.nl/algemeen/solo-expositie-lex-van-keulen/

Bouwien

Ook Bouwien Bonkes met liefde voor het IJslandse paard, doet mee aan de Open Atelier Dagen. Zij stelt dit jaar divers werk tentoon, zowel twee- als driedimensionaal.

Dit werk is onder andere te bezichtigen bij Bouwien. 

In het dagelijkse leven is zij onder meer docente beeldende vorming op een middelbare school in Emmen. En daarnaast vind ze het fijn om beeldend en creatief bezig te zijn. Haar liefde voor IJslanders draag zij al jaren met zich mee en in haar vrije tijd rijd zij met haar IJslander door de bossen. 

Wil je meer weten over de expositie en exposanten,kijk dan op www.oad-coevorden.nl

Waar ben je
naar opzoek?