Blog

Ylvie Fros

Hoe zou je jezelf in één zin omschrijven?

Ik ben een altijd meer willende leren duizendpoot met 1 grote passie: de ontwikkeling van ruiter en paard tot de leukste, gelukkigste en gezondste combinatie.


Waarvan word jij super-enthousiast?

Ik word heel enthousiast van projecten. Of het nou een trainingspaard met een complex vraagstuk is of de aanleg van ons nieuwe voedselbos in onze paddock paradise; iets of iemand tot bloei laten komen, het maakt me blij.


Hoe kwam je in contact met het ras en wanneer was dit?

Als tiener kwam ik met mijn niet-IJslandse paarden in een IJslander groep op de Wageningse Eng te staan. Zo leerde ik het ras beter kennen en volgde er bij mij ook een project-IJslander.

Wat is het grappigste dat je al meemaakte met je paard(en)

Misschien die keer dat ik ook eens een veulentje ging fokken, me vervolgens gewoon een maand verrekende qua uitgerekende datum en op een mooie meiochtend wakker gemaakt werd door een kampeerder bij ons met de vraag of het de bedoeling was dat er een veulen in de kudde liep. Mijn merrie was prachtig midden in onze paddock paradise bevallen en de kudde was in een soort totale verering bezig om moeder en kind te beschermen. Grappig, dat ik bij zo iets belangrijks gewoon niet goed had opgelet. Prachtig, dat de natuur hiervoor misschien nog wel meer de kans heeft gehad. Anders had ik haar waarschijnlijk toch apart gezet. Overigens is baby Midas ondertussen geen baby meer maar een zeer zelf bewuste prachtige 6 jarige..

Waar ben je
naar opzoek?