Blog

Ontmoeting met Eileen Hagoort

Hoe zou je jezelf in één zin omschrijven?
Een ambitieuze paardenvrouw die altijd opzoek is naar de beste manier om paard en eigenaar te helpen genieten van en met elkaar.

Waarvan word jij super-enthousiast?
Ik word enthousiast als ik paarden en mensen blij kan maken met de vooruitgang die zij boeken door middel van mijn lessen, trainingen of behandelingen. Daarnaast word ik ook heel enthousiast van de werking/beweging van het paardenlichaam. Prachtig hoe dat allemaal in elkaar zit, met elkaar verbonden is en samenwerkt.

Hoe kwam je in contact met het ras en wanneer was dit?
Ik kwam ongeveer 20 jaar geleden mijn eerste IJslander tegen omdat ik een verzorgpony zocht. Mijn eerste ervaring met de tölt voelde voor mij meteen heel natuurlijk aan. Ik ben vanaf dat moment nooit meer gestopt met dit prachtige ras!

Wat is het grappigste dat je al meemaakte met je paard(en)
Dat is toch wel het moment dat ik een van mijn eerste IJslanders met vrijheidsdressuur een buiging op haar voorknie had leren maken. Ze kreeg na de buiging altijd een snoepje als beloning. Niet wetende dat zij vanaf dat moment ongeveer 10 keer per dag uit zichzelf voor mij boog om op die manier te vragen om haar snoepje.

Waar ben je
naar opzoek?