Blog

Nienke Selbeck ook wel Miss Bijnini

Hey! Ik ben Nienke Selbeck, 33 jaar en ik woon vlakbij het centrum van Delft. In ons Delftse huisje woon ik samen met mijn liefde Gerrit en mijn zoon Mingus (3)  plus twee katten. Daarbij werk ik als pedagogiek docent bij een ROC. Naast het onderwijs blog ik op mijn lifestyleblog Delft genaamd Bijnini. Hier kun je tips vinden over Delft, persoonlijke verhalen rondom moederschap en passies zoals paardrijden en creativiteit. Zodoende boekte ik in coronatijd een zesdaagse paardrijdtocht in IJsland voor 2022. Waarom? Hoe en wat? Kun je maandelijks gaan lezen op Icelandichorse.eu. Om jullie warm te houden neem ik jullie een mini stukje mee naar hoe dit tot stand is gekomen.  

In de zomer van 2016  ben ik op reis geweest naar de Spaanse Pyreneeën. Ik heb daar een week paardgereden door de bergen samen met mijn zus. Op deze reis heb ik ervaren hoe het is om de controle los te laten en te vertrouwen op je eigen kracht. Dit heeft ertoe geleid dat mijn zelfvertrouwen en mijn lef is gegroeid. Na deze reis ben ik mijn lifestyleblog begonnen over Delft, moederschap, onderwijs en mijn passie voor paardrijden. Inmiddels bestaat mijn blog vijfjaar. 

Nadat ik een burn-out heb gezeten ben ik gaan ontdekken waar mijn energie boosters vandaan komen. Zo herontdekte ik mijn passie voor het paardrijden. Na 2016 heb ik niet meer gereden maar was ik drie keer in de week op het hockeyveld te vinden. Inmiddels heb ik sinds juli 2020 een keer in de week paardrijles. Helaas geen IJslandse paarden die mijn hart hebben gestolen.  

Een van mijn dromen was ooit nog alleen een reis te maken. Door steeds meer mijn gevoel te volgen en geïnspireerd door een collega, Hekluhestar Instagramaccount maakte ik de stap. Niet lang nadenken, overleggen met mijn partner, schoolvakantie uitzoeken en e-mailen! 21 augustus stap ik op het vliegveld. Om op een IJslander met een kudde van 50 paarden door de ongerepte natuur te zweven en zes dagen mij weg te laten voeren door de natuur en de wind. 

In samenwerking met Icelandichorse.eu ga ik maandelijks jullie meenemen met mijn voorbereidingen en uiteraard komt er ook na mijn avontuur een blog over mijn reis. Hiermee hoop ik vele liefhebbers van IJslandse paarden te inspireren. Maar daarnaast ook mensen te inspireren met spannende avonturen aangaan en dromen waar maken. 

Een ding moet je weten als je mijn avontuur gaat volgen.  Ik schrijf vanuit mijn hart, mijn waarheid en kwetsbaarheid. 

Maandelijks zal ik een stukje delen over mijn voorbereidingen tot de reis. Wil je ook per week weten wat ik doe om mij hierop voor te bereiden. Bekijk dan nog mijn Instagram account Miss.Bijnini. 

Waar ben je
naar opzoek?