Blog

Maak kennis met Kiki Dirix

Hoe zou je jezelf in één zin omschrijven?

De meeste mensen zullen mij kennen als een stoere, ambitieuze dame met een behoorlijke portie humor, maar daarnaast ben ik vooral iemand met een groot hart voor mijn vrienden, familie en dieren.

Waarvan word jij super-enthousiast?

Ik word super enthousiast van finales rijden! Mijn favoriete onderdelen zijn: snel tempo tölt, galop en telgang. Als we gas mogen geven, krijg ik kriebels in mijn buik. Die kriebels kan ik overigens ook krijgen van een mooie tölt in het bos.

Hoe kwam je in contact met het ras en wanneer was dit?

Ik ben volgens mij in de buik van mijn moeder al besmet met het IJslandervirus. Mijn ouders hebben altijd IJslanders gehad en ik ben er dan ook mee opgegroeid. Ik was al meteen verliefd op de paarden en zat al in het zadel voordat ik kon lopen. Ik heb zolang ik mij kan herinneren elk vrij uurtje het liefste bij de paarden doorgebracht. Dit waren altijd IJslandse paarden. Mijn zusje had een kleine Welsh pony waar ik af en toe op reed, maar dat had niet mijn voorkeur. 

Wat is het grappigste dat je al meemaakte met je paard(en)

Al 15 jaar lang mis ik geen enkel WK. Tijdens één van de eerste WK’s welke ik met mijn ouders bezocht in 2009, was ik betoverd door de hengst Reyr fra Dalbae. Ik was nog maar een jong meisje en liet me vertellen dat als ik ook ooit zo’n paard wilde, moest kijken naar de vader van deze topper. Dat is Sjoli frá Dalbae. Sindsdien nam ik mij voor een keer een nakomeling van deze Sjoli te bezitten. In 2017 was ik met mijn eigen merrie Saga frá Malou op het WK voor de fokkerij. Daar was een prijsvraag waarbij je een dekking van Sjoli frá Dalbae kon winnen. Ik heb uiteraard deelgenomen en vertelde de hele week aan iedereen dat ik de dekking ging winnen. Op zondagmiddag was de trekking. Uit een grote bak met wel honderd namen werd mijn naam getrokken! We waren allemaal totaal verast en konden het bijna niet geloven! In 2019 ben ik naar Denemarken gegaan en heb daar toen een veulen van Sjoli gekocht met o.a. inruil van mijn dekkingsbon. Ik had geen geduld meer om te wachten op een dekking! Nu staat hier een knappe 3-jarige hengst. Ik kan niet wachten om met hem aan de slag te gaan. This was meant to be….. 

Waar ben je
naar opzoek?