Blog

De oplossing voor eczeempaarden?

HappySkin en Happy Belly oplossing voor eczeempaarden– 

Combinatie van uitwendige -en inwendige behandeling.

Icelandichorse.eu interviewde Rita Sophie Groenendaal van Greenvalley Health Products. Dit bedrijf heeft  HappySkin en Happy Belly ontwikkeld om zomereczeem te  behandelen.

Al meteen bij de kennismaking met Rita Sophie valt het me op: de passie voor haar beroep en de liefde voor dieren, alsook haar grote toegankelijkheid. Het is mij direct duidelijk, de tekst op de site over persoonlijk advies zijn geen loze woorden. 

Het Team van Greenvalley heeft meer dan 25 jaar kennis en ervaring in de diervoeding. Vanuit de zoektocht naar antibacteriele producten ter vervanging van antibiotica ontdekten zij dat kokosvetzuren en monoglyceriden daar een goede oplossing voor waren. 

Vele ontdekkingen ontstaan bij toeval maar je moet er wel het oog en de kennis voor hebben om het te zien. Stel dat ik een wetenschappelijk artikel zou lezen over de werkzaamheid van een product, het zou me interesseren (anders zou ik het überhaupt niet lezen) maar ik zou er in de praktijk niets specifieks mee kunnen. En dat lag dus heel anders toen het team van Greenvalley Health Products op een Wetenschappelijk artikel stuitte over de sterk afwerende werking van kokosvetzuren tegen malaria muggen. 

Door al hun kennis en de ervaring broedde het idee dat dit misschien ook wel eens zou kunnen werken tegen knuttenbeten. Want als het werkt bij malariamuggen, waarom dan niet bij de collicoides die onze paarden lastigvallen? Rita Sophie dacht hier in eerste instantie aan haar weidemaatje met een IJslands paard die wel heel erg last had en die ze graag zou helpen.

En zo begon de ontwikkeling en het testen van een spray met een antibacteriële-  en knut werende werking voor paarden het kreeg de naam HappySkin. De eigenaar van het paard met zomereczeem was een gretige  testkandidaat. Dit was zomer 2020. Nauwgezet behandelde de eigenaar iedere dag haar paard in de verwachting hem een aangename zomer te bezorgen: buiten op de wei, met vriendjes om mee te spelen. Het was een spannende beslissing om hem dag en nacht zonder deken buiten te laten staan. Dagelijks controleerde de eigenaar zijn hele lichaam en behandelde zijn meest   jeukerige plekken, zoals staart, manen, oren, buik. Tijdens de periode waarin de knutten het meest actief waren, warm,vochtig,windstil  hielp het enorm om naast Happy Skin Huidspray ook  HappySkin Wondgel en Happy Skin Buzz Off Spray te gebruiken.

Dit paard staat nu al  twee seizoenen zonder beschermende deken en heeft een prachtige bos manen en staart!    

Eén vogel maakt nog geen lente, het was dus belangrijk om uitgebreider te gaan te testen en door heel Nederland werden testpaarden gezocht. 75 eigenaars dienden zich aan om met het prototype hun paarden te behandelen. 

De reacties waren enorm positief. Zeker bij paarden waar de behandeling vroeg genoeg -in maart- was opgestart. Het doel om paarden zonder deken in de wei te kunnen laten, kwam dichterbij. In 2021 werden meer dan 800 paarden met succes behandeld.

Om het paard ook van binnen uit te ondersteunen werd Happy Belly Solid ontwikkeld. Dit  product bevat eveneens specifieke vetzuren, maar nu afkomstig van boterzuur.

Happy Belly Solid ondersteunt zomereczeem van  binnenuit het  speelt een belangrijke rol bij het dempen van de te sterke reactie van afweersysteem van het paard op het speeksel van de bijtende knut. Zomereczeem is immers een allergische reactie oftewel een  ”op hol” geslagen afweersysteem”. Door het dempen van de te sterke reactie van het afweersysteem verminderen ontstekingen en dus jeuk.  

Happy Belly  heeft daarnaast een direct positief effect op de darmgezondheid.Tussen de huid en de darm is er immers een “twee richting communicatie systeem”” Het is een bekend verschijnsel dat problemen in de darm zich uiten in een gevoelige huid en huidproblemen. Een van de redenen is dat bacteriën en hun stofwisselingsproducten door de darm kunnen “lekken”. Deze stoffen komen in de bloedbaan en hopen zich op in de huid en verstoren hiermee de huidbalans waardoor de huid gevoelig kan zijn.  Happy Belly Solid versterkt de afdichting van de darm en voorkomt daarmee dat de darm gaat “lekken”. 

De testpaarden die hieraan deelnamen, zagen -zien- er stralend uit. Je ziet letterlijk van buiten wat het van binnen doet. Ook bij oudere paarden komen veel gemakkelijker uit hun vacht. 

En dan zijn de positieve verhalen van shetters die door omstandigheden 10 dagen de Happy Belly niet kregen en wederom gingen schuren maar na het heropstarten er weer vrolijk en gelukkig bij liepen, heerlijke getuigenissen en hoopvol naar onze eczemers toe. 

En dan komen we weer bij die droom. Want nu zijn de producten nog maar op kleine schaal te vinden in Nederland en België. Maar Greenvalley Health Products is vast besloten over de hele wereld álle paarden te helpen jeukvrij door het leven te gaan. 

Als eigenaar van 2 eczeempaarden, kan ik dit alleen maar ondersteunen. Onze paarden, maar ook ons ezeltje krijgen dagelijks hun schepjes Happy Belly. Laat die mugjes maar komen, we gaan ze van binnen en van buiten te lijf Ik houd jullie in een volgende update zeker op de hoogte hoe ze het doen.

Hoe gebruik je de producten? 

Happy Skin Huidspray : dagelijks staart manen insprayen inclusief buiknaad, uier, koker, oren. Op alle plekken waar het paard gevoelig is voor jeuk. Dit verschilt per paard.

Happy Belly Solid: Dagelijks de aanbevolen dosering  geven, gemengd door de  luzerne of muesli.

Happy Skin Buzz Off: Tijdens hoge insectendruk het lichaam van het paard volledig insprayen, drie keer per week. Bovenop het dagelijks gebruik van Happy Skin Huidspray.

 HappySkin Huidgel: Gebruiken bij wondjes of grotere wonden door schuren of andere oorzaken.

https://greenvalleyhealthproducts.nl/

Waar ben je
naar opzoek?