Blog

Coachen met IJslanders

Door Daphne Kaffka, www.metgezellen.com

Stel, je loopt rond met een gedachte over jezelf of over de wereld die jou weerhoud om ten volle te leven. Bijvoorbeeld dat je niet….

Wereld

Maak eens een beeld van jezelf samen met je paard. Hoe ziet de omgeving eruit, wat ruik je, wat hoor je, welke dieren zijn er nog meer om je heen, hoe voelt de lucht aan, hoe staat je paard ten opzicht van jou en welke plek heb jij gekozen? Neem deze gedachten mee terwijl je steeds meer op je ademhaling gaat letten. Adem rustig in en uit en laat je ademhaling zakken naar je buik. Blijf ondertussen je bewust van de omgeving en je paard.
Sluit je ogen en laat vanuit de stilte je paard tot je spreken. Wat hoor je hem of haar dan vertellen?

IJslanders helpen

Mijn IJslanders helpen niet alleen mijzelf maar ook anderen. In mijn werk als coach dragen zij bij door woordeloos aanwezig te zijn. Door hun houding of gedrag geven zij directe feedback op de (onbewuste) uitstraling van de hulpvrager. Voor hem of haar is dat soms direct herkenbaar, maar vaak ook vraagt het tijd om te ontdekken of te accepteren wat er getoond wordt.

Voorbeeld

Een voorbeeld van een coaching:
We staan in de wei. Tvistur, mijn ruin van nu 33, komt schuin voor de coachee staan. Ze wil hem aanraken maar hij trekt steeds terug. Hij wil alleen maar bij haar staan. Ik laat ze zo samen een tijd staan. Na geruime tijd vertelt ze dat het haar helpt dat hij daar staat en de wacht houdt. Zij hoeft nu niet steeds alert te zijn en kan tot rust komen.
Het lijkt heel simpel. Er is een mens en er is een paard. Ze kiezen beiden hun plek in de wei. De mens heeft tijd nodig om zijn denken uit te zetten en in te zoomen op de rust van de kudde.

Heb je vragen n.a.v. mijn blog, neem dan contact met mij op. Ik ben te bereiken via de mail.

Daphne Kaffka

Waar ben je
naar opzoek?