Blog

1 mei, Internationale dag van het IJslandse paard.

day-of-the-icelandic-horse

1 mei, is de “Internationale dag van het IJslandse paard”! Een dag die in België veel bekendheid geniet.

Doel is om die dag familie, vrienden en kennissen in contact te brengen met onze paarden, hen te laten kennismaken met de geweldige kenmerken van het IJslands paard.

Een hartelijk welkom bij de IJslandse paarden stoeterijen / bedrijven zit er dit jaar niet in, een gezamenlijke grote rit evenmin…

Wat kan wel?

In België gaat men op meerdere locaties gelijktijdig een Corona-proof ritje maken. Video’s/foto’s worden achteraf geupload op FB, Instagram of Twitter. Het gaat om groepjes van maximum 10 ruiters.

Horses of Iceland vraagt om hierbij de hashtag  #horsesoficeland en #dayoftheicelandichorse  te gebruiken zodat achteraf een internationale collage kan worden gemaakt.

Reeds toegezegde locaties: Gouvy (Leentje Bertels), Stabroek (Frans Van Beeck), Hoeilaart (Jacobs Eva), Zutendaal (Jacques Philippaerts), Beernem (Nadia Cremer), Rixensart (Sandrine Eldjarn) en Bornem (Marc Robyn)

Vragen? 

Spreek de contactpersoon aan om te kijken of er nog plaats is op die locatie. Zo neen, meld je eventueel aan om zelf een groepje te begeleiden. Dat kan via info@bsijp.be of via bericht aan Jacques Philippaerts of Lieve Vermeulen.

Zijn er ook al plannen in Nederland, ondanks dat 1 mei in Nederland geen nationale feestdag is? Dan even een mail sturen naar de beheerders van dit platform. Ook die plannen delen wij met veel plezier.

Waar ben je
naar opzoek?