Agenda

MÓSKÓGAR WR l en ll op 8 en 9 mei 2021

Ondanks alle onzekerheden door Corona hierbij tóch een bericht over de voortgang van de WR-wedstrijden op 8 en 9 mei bij Stal Móskógar in het mooie Midden-Drenthe. Wat die onzekerheden betreft houden wij rekening mat alle scenario’s. Allereerst worden het twee één daagse wedstrijden waarbij men ’s ochtends arriveert en uiterlijk ’s avonds weer vertrekt. Daardoor kan het aantal deelnemers per wedstrijd klein zijn terwijl tóch veel mensen een kans voor kwalificatie en\of selectie hebben. Wij hopen op die manier gemakkelijker in de dan geldende coronaregels te passen. Wellicht moeten op dit uitgangspunt nog verfijningen worden aangebracht (wel of geen publiek bijvoorbeeld) maar daarvoor moeten we de dan geldende regelgeving afwachten. Ruiters die op de eerste dag hun kwalificatie voor Sport A halen mogen alsnog voor de tweede dag inschrijven voor de Sport A.

Voor mensen die graag vooraf de baan willen verkennen is er de mogelijkheid dat ’s ochtends vóór aanvang van de proeven te doen aan de hand, maar voor het geval dat niet voldoende zekerheid biedt zullen ook enkele uren in de voorafgaande dagen aangewezen worden waarop op de baan gereden kan worden. Het wedstrijdterrein grenst aan het bos wat de mogelijkheid biedt om je paard los te rijden in het bos, maar vanzelfsprekend kan dit ook op het gras op het terrein zelf.

De voorbereidingen zijn in volle gang: er is een ingang gemaakt op het midden van de korte zijde van de baan, zodat je altijd een halve baan kunt rijden alvorens de proef te beginnen. De uitgang is op het midden van de lange zijde zodat de uitkomende ruiters inkomende ruiters niet storen bij het inrijden van de baan en ook niet hun pad kruisen als zij van de collecting ring naar de ingang rijden. De ruime collecting ring heeft dezelfde bodem als de baan, evenals het pad van collecting ring naar ovaalbaan.

Wij zijn trots dat de volgende juryleden hebben toegezegd te komen jureren (alfabetische volgorde): Frauke Walter (DE)(WK 2019) – Katharina Konter (DE) (WK 2021) – Lutz Lesener (DE) (WK 2021) – Nicolai Thye (DEN) (WK 2019 en 2021) – Sophie Kovac (DE) (WK 2021) – Susanne Brengelmann (DE) – Thorgeir Gudlaugsson (NL) (WK 2019 en WK 2021), juryvoorzitter

Verder is een groot deel van het vrijwilligersteam bekend. Daarin worden bijdragen geleverd door zeer ervaren teamleden, zoals Manuela Bikbergen voor rekenkamer/secretariaat, Marko Mazeland als speaker, Michiel Blok voor de muziek en Kees Hoogendoorn cum suis als ringmeester. Daarnaast staan mensen klaar bij de prikweides, de koffie, voor de techniek, etc. Al met al hopen wij op twee leuke dagen in deze onzekere tijden. Wij kijken er naar uit!

Stal Móskógar: Arja Schuurmans en Manuela Bikbergen

Wedstrijdterrein: Halerweg 19, 9433 TE Zwiggelte, Nederland

Waar: Zwiggelte
Wanneer: 8 mei 2021

Contact informatie

Telefoon: +31 6 55936547

Waar ben je
naar opzoek?

Asset 1