Agenda

Clinic ruiter in balans

Clinic Ruiter in Balans 18-19 mei op IJslanderstal Vefgrund!

Ben jij ook benieuwd wat voor invloed jouw houding en inwerking hebben op je paard? En hoe je jullie onderlinge samenwerking en de beweging van je paard kunt verbeteren? Of heb je eerder meegedaan en wil je je kennis verdiepen?

Op donderdag 18 en vrijdag 19 mei is Belinda Bonting weer te gast bij Stal Vefgrund van Marieke Weber voor een clinic Ruiter in Balans.

In deze clinic ga je ervaren hoe jouw balans en zit van invloed zijn op de beweging, gangen en takt van je paard. Door oefeningen zonder paard en mee te kijken met andere ruiters, word je je meer bewust van wat er gebeurt en krijg je meer inzicht in de reacties van je paard. In de lessen te paard gaan we vervolgens kijken hoe je door aanpassingen in je eigen rijden je paard makkelijker en vloeiender kunt laten lopen.

Elke dag zijn er twee workshops zonder paard, en krijgen de ruiters aansluitend groepslessen. Bij de groepslessen worden de toeschouwers betrokken, zodat zij gaan herkennen wanneer je je paard belemmert, en wanneer je je paard ondersteunt.

In de workshops ervaar je de basisprincipes van Centered Riding. Bij de workshops en lessen wordt ook gebruik gemaakt van de Franklin Methode. Het is een intensief programma, waarmee je veel kennis en ervaring opdoet om mee verder te kunnen gaan.

Deze clinic is geschikt voor iedereen die zich (verder) wil verdiepen in houding, balans en inwerking van de ruiter op het paard. Niet alleen IJslandse paarden, maar ook andere paarden zijn welkom. De clinic is ook waardevol als je geen paard hebt: je neemt dan deel aan de workshops en bent toeschouwer bij de lessen. De clinic is niet geschikt voor deelname met paarden die nog niet volledig ingereden zijn, dan wel gedragsproblemen hebben die in de groepslessen te veel aandacht zouden vragen.

Kosten

– 225 euro voor deelnemers met paard, inclusief koffie/thee/lunch, overnachting paard (stal) en hooi. Er zijn geen weides beschikbaar, maar wel een paddock om je paard te laten rollen.

– 110 euro voor deelnemers zonder paard.

Wil je op de locatie blijven slapen dan kun je je tentje meenemen (kosten 10 euro inclusief ontbijt).

Optioneel voor alle deelnemers: pizza-avond op donderdag ad 15 euro pp.

Aanmelding

Je kunt je voor deze clinic aanmelden via info@ruiterinbalans.nl. Graag met vermelding van je naam, telefoonnummer, of je mee doet met je eigen paard of zonder paard en of je wilt bijven overnachten.

Voor je definitieve aanmelding wordt een aanbetaling gevraagd ad 50% van het voor jou geldende tarief en uiterlijk 1 mei het restbedrag. Let op: er vindt geen restitutie plaats bij afmelding (je kunt wel zelf een vervanger regelen).

Er is plaats voor maximaal 9 deelnemers met paard en maximaal 6 deelnemers zonder paard.

Over de instructeur

Belinda Bonting is Centered Riding instructeur level III, Franklin Method Equestrian 2-star trainer Spine&Lowerleg en instructeur IJslandse paarden wedstrijdsport (niveau B). Vanuit haar brede kennis en ervaring geeft ze lessen, workshops en clinics met veel enthousiasme, positiviteit en humor. Voor meer informatie zie haar website www.ruiterinbalans.nl.

Over de gastvrouw en locatie

Stal Vefgrund is van Marieke Weber en Bert van der Zalm. Marieke is een zeer ervaren instructeur/trainer IJslandse paarden wedstrijdsport (niveau B) en heeft al heel veel jonge IJslanders paardvriendelijk ingereden. Op de nieuwe locatie in Harreveld vind je een mooie, ruime buitenbak met eb/vloed-bodem, goede stallen en een fijne kantine voor de workshops. Zie voor meer informatie de website van Marieke en Bert: www.vefgrund.nl.

Waar: Harreveld
Wanneer: 18 mei 2023
Hoe laat: 09:00

Geïnteresseerd?

Telefoon: 0623711488

Waar ben je
naar opzoek?